Gradonačelnik primio Anju Stojković i Evu Brnabić

15.12.2020. Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, upriličio je prijem za Evu Brnabić i Anju Stojković –jaskanske učenice koje su postigle značajan uspjeh osvojivši 2. mjesto na Državnom natjecanju iz fizike


Eva Brnabić i Anja Stojković, učenice jaskanske osmoljetke, u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova, na Državnom su natjecanju sudjelovale radom “Fizika ljudskog tijela”. Naime, modelirale su ljudsko tijelo kao elastičnu oprugu te istraživale u kojim će se slučajevima elastična svojstva mišićno-koštanog sustava promijeniti. Svojim eksperimentalnim radom prikazale su da se ljudsko tijelo prilikom skoka i doskoka postavlja u formu opruge kako bi se postigla veća visina ili kako bi se amortizirao udarac. Tim radom, Eva i Anja osvojile su sjajno 2. mjesto na Državnom natjecanju iz fizike za školsku 2019./2020. godinu.
Ovaj značaj uspjeh prepoznao je i gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je upriličio prijem kako bi ovim jaskanskim učenicama osobno čestitao na ostvarenom rezultatu. Prijemu je prisustvovala Evina i Anjina mentorica, profesorica fizike Irena Peruš, koja redovito sa svojim učenicima, na natjecanjima iz fizike ostvaruje vrhunske rezultate. Profesorica Peruš ovom se prilikom zahvalila gradonačelniku Novoselu na prijemu, kao i na činjenici da redovito prepoznaje uspjeh jaskanskih učenika dajući im pritom pažnju i podršku.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!