Gradonačelnik s vatrogascima

06.05.2019. Povodom blagdana sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, i njegov zamjenik, Stipe Bučar, primili su predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, Željka Popovića, te članove predsjedništva


Prilikom prijma, gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je veliki značaj vatrogastva u svakodnevnici našeg Grada. Zahvaljujući vatrogascima na dobroj suradnji i svemu što čine na spašavanju imovine, ali i ljudskih života, gradonačelnik Zvonimir Novosel poručio je kako su vatrogasci za naš grad od neizmjerne važnosti, i upravo zato će uvijek imati podršku. "Svakodnevnom aktivnošću, naši vatrogasci podižu svijest naših sugrađana, a posebno djece, da je Jastrebarsko siguran grad", poručio je Zvonimir Novosel.

Prema broju dobrovoljnih vatrogasnih društava VZG Jastrebarskog u samom je vrhu na području Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije jer broji 25 dobrovoljnih vatrogasnih društava i oko dvije tisuće članova, od čega je oko 400 operativnih vatrogasaca, a isto toliko djece i mladeži. Članice VZG Jastrebarskog raspolažu s ukupno 36 vatrogasnih vozila, a u odnosu na ostale Jastrebarsko prednjači ne samo po opremljenosti i uvježbanosti, već i po osposobljenosti članova vatrogasnih društava.

Blagdan Svetog Florijana, sveca kojemu se kršćanski narod kroz duga stoljeća molio za pomoć protiv pogibelji vatre, poplave i drugih nepogoda, tako su proteklog vikenda proslavili brojni jaskanski vatrogasci, a istima je Gradonačelnik uputio i čestitku: "Vatrogaskinje i vatrogasci čestitam Vam vaš dan i blagdan svetog Florijana – vašeg zaštitnika. Neka Vas po njegovom zagovoru, u požrtvovnom i humanitarnom vatrogasnom radu, čuva dragi Bog. Veliko hvala na nesebičnoj pomoći i velikom zalaganju kojeg svakodnevno dajete za naš Grad i svoje sugrađane. Pomoz Bog!“
Također, 1. svibnja, misom za svoje preminule članove i blagoslovom novo postavljenog kipa Svetog Florijana ispred vatrogasnog doma, DVD Črnilovac obilježio je svoj 62. rođendan. Sredstva za izradu postolja za Kip osigurana su u Proračunu Grada Jastrebarskog.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Vatrogasna zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!