Jaska ima izvrsne pjevače

08.04.2019. U Jastrebarskom je prošle subote 6. travnja održana smotra zborova nakon koje na Županijsku smotru odlaze KUD Lipa Slavetić, KUD Desinec i KUD Cvijet iz Cvetkovića

Na Gradskoj smotri zborova nastupilo je čak sedam jaskanskih pjevačkih zborova, i to zbor Udruge umirovljenika Jastrebarsko, KUD Desinec, KUD Okićka trešnja, Udruga pjevača izbornih pjesama Sveta Jana, KUD Cvijet iz Cvetkovića, Lipa Slavetić i Crkveni zbor župe sv. Nikole iz Jastrebarskog.

 Svaki je zbor otpjevao po tri pjesme, a brojna publika nagradila ih je burnim pljeskom.

U revijalnom dijelu izvan konkurencije nastupili su članovi HSPD-a Antun Radić iz Okića i vokalni ansambl Ad Hoc iz Domagovića.

Cijelu smotru pratio je vokalni pedagog, pjevač i dirigent Bojan Pogrmilović koji je predložio tri pjevačka zbora za Županijsku smotru. To su, KUD "Lipa" Slavetić, KUD Desinec i KUD "Cvijet" Cvetković.

Pored brojnih ljubitelja zborske glazbe u Jastrebarskom, izvrsne jaskanske pjevače svojim su dolaskom podržali gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar. 

Regionalnu smotru zborova i malih vokalnih sastava umješno je vodila predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Nikolina Ribarić, koja je svakom zboru uručila i prigodnu zahvalnicu.

Ivica Krčelić

TAGOVI | ZKUU Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!