Jaska spremna za nove investicije u Gospodarskoj zoni

26.01.2021. U Gospodarskoj zoni Jalševac izgrađene su nove prometnice s cjelokupnom pratećom infrastrukturom spremne za nove investicije koje će otvoriti nova radna mjesta, rekao je danas novinarima jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel prilikom obilaska gradilišta

Nakon šest mjeseci završena je izgradnja prometnica T2 i T3 u Gospodarskoj zoni Jalševac ukupne površine 10.713 četvornih metara s kompletnim sustavom kanalizacije i vodoopskrbe, javne rasvjete, elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije, te uređenjem zelene infrastrukture.

-Investicija vrijedna preko 6 i pol milijuna kuna sufinancirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj s preko 4 milijuna kuna spremna je za buduće investitore i nove investicije koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, rekao je novinarima gradonačelnik Novosel, koji je zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Stipom Bučarom, predsjednicom Gradskog vijeća Željkom Kovačić i potpredsjednikom Vijeća Ivanom Budišćakom, obišao danas gradilište. Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1.000 zaposlenih. 

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu te razni poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade primjer su samo nekih od aktivnosti kojima Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Novosel.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!