Kožić šutnjom priznaje upletenost u afere u županijskim tvrtkama

23.02.2021. Na današnjoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije, SDP je zatražio raspravu o stanju u tvrtkama u vlasništvu Zagrebačke županije, no župan Kožić opet je odbio prijedlog SDP-a da se raspravlja o temi koja bi mogla otvoriti pitanje je li mu HDZ postaje u Županiji prevelik teret

„Već je dugo vremena jasno kako izgleda vođenje Županije – političkom trgovinom HDZ drži Kožića na čelu Županije, a Kožić imenuje HDZ-ove kadrove na direktorska mjesta u županijskim tvrtkama. Kad SDP traži odgovore na pitanje zašto su te tvrtke posljednjih mjeseci stalna tema u medijima, nažalost, ne zbog zavidnih rezultata u poslovanju ili uspješnih projekata, već zbog tih istih direktora, Kožić odbija raspravu o tim temama. On ne želi odgovarati na pitanja o uhljebljivanju HDZ-ovih kadrova jer i sam sudjeluje u tome kako bi opet dobio podršku na izborima za župana i zadržao svoju fotelju, što mu je jedino važno. I zato je normalno da Županijsku upravu za ceste vodi najpoznatiji hrvatski dvohljeb, a da neke od tvrtki služe isključivo tome da netko iz HDZ-a ima posao. To je cijena toga da Kožić može biti župan i raditi u svojem i interesu svojeg kruga ljudi“, tvrde u SDP-u.
U SDP-u podsjećaju da se za situaciju u Županijskoj upravi za ceste, nedavno zainteresirao i USKOK, kao i da je Državna revizija naložila da se preispita opravdanost postojanja Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije koja zapošljava samo dvoje ljudi. Ne postoji niti jedna županijska tvrtka u kojoj nema neke afere. Tako su se nedavno uz zdravstvene djelatnike Naftalana, cijepile i neke županijske pročelnice, a ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Leo Šunjić preko reda osigurao cjepivo za djelatnike Međunarodne zračne luke Zagreb.
„Krajnje je vrijeme da se javnost upozna s time kako se upravlja Zagrebačkom županijom – u kojoj povlaštena kasta na vlasti već 20 godina po stranačkom, dogovornom i političkom ključu radi jedino i isključivo u svojem interesu. Kad SDP postavlja pitanja i traži raspravu na sjednici Županijske skupštine, onda se naši prijedlozi Kožićevom i HDZ-ovom većinom odbacuju. Mi tražimo jasan odgovor od župana Kožića jesu li njemu ovakve odluke i način upravljanja Županijom i županijskim tvrtkama u potpunosti prihvatljive. Jer ako jesu, onda on u tome sudjeluje i mora otići. Ako pak nije upoznat s time što njegov „projektni“ partner HDZ radi, onda on niti ne upravlja uistinu Županijom. Pa opet mora otići. U svakom slučaju, HDZ je velik teret Kožiću. No, očito teret koji on želi i dalje nositi, samo zato da bi bio župan“, zaključuju u SDP-u.
SDPZŽ

TAGOVI | SDP Zagrebačke županije

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!