Ljetovanje u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom

25.07.2020. Gradsko društvo crvenog križa Jastrebarsko i ove je godine organiziralo odlazak djece iz jaskanskog kraja na ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom

Osim kupanja djeca su sudjelovala u kreativnim radionicama koje su osmišljavale njihove voditeljice. Cilj kreativnih radionica bio je da se kvalitetno i smisleno ispuni slobodno vrijeme djeci te da se međusobno bolje upoznaju i razviju svoje potencijale. Osim radionica djeca su imala organiziranu školu plivanja te radionice iz područja djelovanja i rada Crvenog križa te radionice na temu Prevencija trgovanja ljudima. Svakoga dana organizirana je i jutarnja tjelovježba, a  u predvečerje  štafetne igre, nogometni turnir, badminton i graničar.

Večernji sati bili su rezervirani za zabavni sadržaj, Eurosong u Novom i Plesnjak.
Održana je i radionica pružanja prve pomoći na kojoj su voditeljice realističkim prikazom rana djeci približila stvarnu situaciju i pokazale im način pružanja pomoći unesrećenim osobama. Uz Crveni križ ljetovanje djeci omogućile su općine Krašić, Klinča Sela i Žumberak te tvrtke Vode Jastrebarsko, Ireks aroma, Ceste Jastrebarsko, Graditeljstvo Rožić, Veterinarska stanica Jastrebarsko, Beiersdorf d.o.o. te odgojno-obrazovna skupina Pingvini Dječjeg vrtića Radost.

Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!