Mladen Celić novi je potpredsjednik Udruženja obrtnika

27.11.2019. Pod predsjedanjem Stipe Bučara, u prostorijama Udruženja obrtnika, u ponedjeljak, 25. studenoga, održana je redovna godišnja 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Jastrebarsko na kojoj je Mladen Celić izabran za potpredsjednika

Predsjednik Udruženja u svom se izlaganju osvrnuo na sve provedene aktivnosti tijekom godine i iskazao iznimno zadovoljstvo postignutim rezultatima i provedenim aktivnostima, kao i radom tijela udruženja, koje će se jednakim intenzitetom nastaviti i u idućoj godini. Zbog odjave obrta, razriješen je dužnosti dosadašnji potpredsjednik, član Skupštine i Upravnog odbora Ranko Kordić, a na mjesto potpredsjednika Udruženja na prijedlog predsjednika Stipe Bučara imenovan je Mladen Celić. U Skupštinu ispred Ceha ugostitelja izabrana je Ella Cipovec, a za novog člana Upravnog odbora imenovan je predsjednik Ceha ugostitelja Saša Krljan.
Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Financijski plan, kao i Program rada za 2020., dok je Nadzorni odbor podnio izvješće o svom radu te materijalno – financijskom poslovanju od 01.01. do 30.09.2019. godine, koji je kao takav i usvojen. Skupština je također primila na znanje izvješće predsjednika o provedenoj samoprocjeni, sukladno Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izrade i izvršavanja financijskih planova neprofitnih organizacija.

Sukladno Programu rada za iduću godinu, o pripremama i organizaciji drugog obrtničkog sajma, zajedno s manifestacijom „Cvjetna Jaska“, nazočni su doznali od Ljiljane Meštrić iz agencije Hram. Manifestacije se ponovno planiraju održati u svibnju 2020. godine uz još sadržajnije izdanje sajma koji će objediniti obrtnike sa šireg jaskanskog područja te Karlovačke i Zagrebačke županije, kao i gostujuća prijateljska udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Naglašeno je, kako je ovogodišnji sajam, koji se prostorno i sadržajno nadovezao na sajam cvijeća „Cvjetna Jaska“, izazvao veliko zanimanje sudionika i posjetitelja, a želja je dogodine sajam učiniti još bogatijim, u organizacijskom i sadržajnom smislu s ciljem da obrtnički sajam iz godine u godinu bude nešto o čemu će se govoriti sa respektom i poštovanjem, a što nije moguće postići preko noći. Iduće godine, kao uvod u sajam, namjera je Udruženja obrtnika Jastrebarsko, organizirati i obrtničku izložbu s dokumentima, predmetima i ostalim eksponatima koji svjedoče o dugoj obrtničkoj tradiciji u jaskanskom kraju, čije pripreme su već počele, a sve će se odvijati u žitnici u perivoju dvorca Erdody.

Uz članove Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora sjednici su nazočili i gosti: potpredsjednik OKZ-a i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreb Antun Trojnar i  pročelnica Sekcije umirovljenih obrtnika Ankica Torbar,  koji su se članovima obratili sa prigodnim riječima na kraju godine i iskazali iznimno zadovoljstvo međusobnom suradnjom, te umirovljeni obrtnici dugogodišnji članovi tijela udruženja Mijo Šinković i Božidar Matasić.

Na godišnjoj Skupštini Udruženja obrtnika Jastrebarsko predsjednik Stipe Bučar uručio je Povelju Hrvatske obrtničke komore Sanji Ravenšćak, dugogodišnjoj aktivnoj predsjednici Ceha frizera i kozmetičara, članici Upravnog odbora i Skupštine Udruženja i Stjepanu Slemenšeku, predsjedniku Nadzornog odbora, članu Ceha proizvodnih djelatnosti, te dugogodišnjem aktivnom članu predsjedništva i Skupštine Sportskog društva Obrtničke komore Zagreb, za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih institucija, koju je HOK dodijelio na prijedlog Komisije za dodjelu nagrada priznanja i zahvalnica i Upravnog odbora udruženja povodom obilježavanja Dana HOK-e.

Monika Čunko

TAGOVI | Udruženje obrtnika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!