Na skupštini Zagrebačke županije sami sebi dodijelili nagradu za životno djelo

28.06.2011. Na ovakvu odluku skupštine reagirao je klub vijećnika SDP-a Zagrebačke županije

Vrhunac današnje sjednice Skupštine Zagrebačke županije svakako je Zaključak o dodjeli javnih priznanja. Vladajuća koalicija HDZ-HSS-HSU-DC dodjeljuje Nagradu Zagrebačke županije za životno djelo samoj sebi -  Stjepanu Kožiću (HSS), aktualnom županu Zagrebačke županije, a Povelju Zagrebačke županije Anđeli Cirkveni (HSS), aktualnoj načelnici Općine Pušća, Krešimiru Guliću (HDZ), načelniku Općine Bistra, te Krunoslavu Markovinoviću (HDZ), nedavno smijenjenom predsjedniku Gradskog vijeća Grada Sveta Nedelja, stoji u priopćenju kluba vijećnika SDP-a Zagrebačke županije.

Neovisno o osobama, principijelno nam je neprihvatljiva dodjela nagrada i priznanja aktualnim političarima na vlasti, jer oni kroz dužnost koju obnašaju obavljaju svoj redoviti posao, a priznanje za taj posao će dobiti – ili neće dobiti – na izborima. Još je neprihvatljivija okolnost da nagrađeni pripadaju političkim strankama koje su trenutno na vlasti u županiji koja te nagrade dodjeljuje. A na činjenicu da župan Stjepan Kožić, kao predsjednik Povjerenstva za dodjelu nagrada, Nagradu za životno djelo dodjeljuje sam sebi, svaki komentar je suvišan.

U sjeni donošenja ovog zaključka, kojeg je doista teško opisati nekim pridjevom, ostat će nažalost i neke druge teme, za stanovnike županije jednako znakovite. Poput rasprave o izvršenju proračuna za 2010., odbijanje izmjena i dopuna Statuta suprotno obvezujućoj odluci Ustavnog suda, odgoda raspisivanja natječaja za članove nadzornih odbora na period nakon izbora – jer se Zakon o sprječavanju korupcije u tumačenju vladajuće koalicije očigledno ne treba primjenjivati odmah.  

TAGOVI | HDZ | HSS | SDP | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!