Obilježeno Florijanovo u Stankovu

06.05.2015. Dan nakon blagdana sv. Florijana, u utorak 5. svibnja, dva okićka DVD-a obilježila su blagdan svoga sveca zaštitnika svetom misom i svečanim domjenkom

 Nakon što su prošle godine vatrogasci DVD-a Okić-Beter ugostili svoje kolege iz DVD-a Stankovo, ove godine došlo je do uzvraćanja gostoprimstva.

Svetu misu u kapelici svetih Fabijana i Sebastijana u Stankovu predvodio je okićki župnik velečasni Josip Vnučec, dok su se u animiranje čitanja uključile vatrogaskinje u svečanim odorama te zastavnici oba slavljenička društva. Nakon mise predsjednik DVD-a Stankovo  Ignac Smetko čestitao je vatrogascima njihov dan te zahvalio svim mještanima na dolasku naglasivši da vatrogasci jesu i trebaju biti okosnica društvenog života u našoj sredini.

Svečani domjenak je nakon mise održan u vatrogasnom domu u Stankovu, a tom prilikom su dodijeljena uvjerenja vatrogaskinjama i vatrogascima koji su ove godine osposobljeni za zvanje vatrogasac.

Pored ostalih, gosti okićkih vatrogasaca bili su, već tradicionalno, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel te dogradonačelnik Stipe Bučar. Na ovaj način potvrđena je dobra suradnja između dva društva te postavljen zalog daljnjim prijateljskim odnosima.
Nikolina Pučar

TAGOVI | DVD Stankovo

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!