Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a

03.10.2020. U drugom krugu Grbin je uvjerljivo je pobijedio Kolara sa 65 posto dobivenih glasova, dok je Kolar dobio 35 posto. Jaskanski SDP-ovci Grbinu su u drugom krugu dali 76 glasova, Kolaru 7, a jedan je glas bio nevažeći

Peđa Grbin četvrti je predsjednik SDP-a nakon što se Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju povukao s mjesta predsjednika stranke. U prvom krugu, prošle subote, Grbin je dobio je 41,23 posto glasova. a drugoplasirani krapinsko-zagorski župan Željko Kolar 25,53 posto. U prvom krugu Peđa Grbin uvjerljivo je pobijedio i u Jaski. Danas u drugom krugu nešto više od 11.500 članova SDP-a s pravom glasa na 286 biračkih mjesta u šest izbornih regija Peđi Grbinu je dalo 65, a Željku Kolaru 35 posto glasova. Grbin je u Jaski opet uvjerljivo pobijedio sa 76 glasova u odnosu na Kolara koji je dobio samo 7 glasova.
Novi predsjednik SDP-a zahvalio se svima koji su mu omogućili da postane četvrti predsjednik SDP-a. Protukandidatima je uputio posebnu zahvalu rekavši da će im krasti ideje jer "dobre ideje u politici nemaju copyright", a zahvalio se i prethodnicima od kojih je puno naučio. Istaknuo je da se stranka treba mijenjati i da to počinje već večeras. "Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao. Od večeras mi smo jedan SDP kojeg zanima samo solidarnost, pravda, jednakost i sloboda, SDP koji radi za sve i u kojem rade svi, stranka koja je otvorena prema novim ljudima i prema ljudima koji su otišli. SDP koji pobjeđuje - to je stranka kojoj želim biti na čelu", rekao je Grbin.

I.K.

TAGOVI | SDP

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!