Pedalom za udrugu Krijesnica

09.07.2020. Jaskanac Ivan Puškarić odlučio se za jedinstven pothvat, biciklom oko Hrvatske u duljini od preko 3 tisuće kilometara za udrugu Krijesnica koja brine za djecu oboljelu od malignih bolesti

Za Ivana Puškarića mnogi vjerojatno nisu ni čuli, ali ovaj samozatajni Jaskanac već ima iza sebe puno biciklističkih pothvata na kojima mu zavide mnogi koji se bave ovim sportom. Naime, Ivan je u protekle dvije godine od kada se ozbiljnije bavi biciklizmom napravio niz velikih uspjeha. Samo u prošloj godini odvozio je seriju od 200, 300, 400 i 600 kilometara, od toga neke duzine i više puta. Odvozio je i najteži brevet u Hrvatskoj i medu tri najteža u Europi, od 600km s preko 12.000 metara visinske razlike. Dva puta vozio je Everesting na Plešivici. U svibnju ove godine odvozio je brevet od 1000 km gdje je limit 75sati, a on ga je završio za 59 sati i 15 minuta. Doista impresivno što ga svrstava među najbolje, ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Uza sve to napravio je i više vožnji od preko 300 kilometara prema Slavoniji i Dalmaciji. 

Ideja za putovanje granicom oko Hrvatske sinula mu je još 15. kolovoza prošle godine kada je vozio jedan veliki izazov, Everesting na Poljanicama. Putovanje oko Hrvatske zamislio je tako da ga prijeđe u 12 etapa, odnosno u 12 dana gdje bi Hrvatsku obišao uz granicu, što u konačnici ispada oko 3.100kilometara s preko 30 tisuća metara uspona.

-Odlučio sam tu vožnju posvetiti djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima koje u to vrijeme prolaze kroz teške trenutke. Naime, došao sam do podatka da u Hrvatskoj svaki drugi dan oboli jedno dijete od malignih bolesti, što je strašno. I osobno poznajem više obitelji koje su imale oboljelo dijete i znam kroz što su sve prolazili i koja je to borba. Zato sam se odlučio boriti za njih jer ova vožnja će također biti jedna velika borba. Želim ovom borbom motivirati i ostale naše građane da se pridruže akciji i doniraju nešto udruzi Krijesnica koja se brine za djecu i njihove obitelji i pruža im raznu pomoć. Pokušat ću prikupiti sredstva tijekom  samog putovanja, kao i preko društvenih mreža i medija, te ukazati na njihove potrebe, ali i na aktivan život i ljepote naše Hrvatske koje se na najbolji način mogu doživjeti bicikliranjem, rekao nam je Ivan Puškarić.

Na put oko Hrvatske kreće 15. kolovoza iz Jastrebarskog gdje će se i vratiti 27. kolovoza. Kako sada stvari stoje najvjerojatnije će ići sam bez pratnje budući da su neki dogovori i obećanja propali, ali ako ga netko želi podržati i pomoći u samoj realizaciji bit će mu jako drago i bit će jako zahvalan. Tko god želi može mu se pridružiti po etapama, u vožnji cijele, pola ili samo po 10 do 15kilometara. Očekuje da ga ljudi podrže i objavama na društvenim mrežama. Sretno Ivane!

Ivica Krčelić

TAGOVI | Ivan Puškarić

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!