Počela izgradnja vanjskog vježbališta

07.04.2018. U Jastrebarskom, kod jezera u perivoju dvorca Erdödy, krenuli su radovi na izgradnji vanjskog vježbališta - fitness street workout parka

Sportska zajednica uz financijsku pomoć Grada Jastrebarskog, Ureda za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, realizira novi projekt na veliko zadovoljstvo svojih sugrađana, prije svega sportaša. Naime, u punoj su fazi radovi na izgradnji fitness street workout parka tik do perivoja dvorca Erdödy u Jastrebarskom. 

-Još prošle godine krenuli smo s planiranjem ovog projekta, kako bi nakon usvajanja Proračuna za ovu godinu radovi mogli krenuti što prije. Završetkom prve faze izgradnje svim građanima biti će omogućeno besplatno vježbanje u ovom prekrasnom prirodnom okruženju u srcu našega grada, što se planira već tijekom mjeseca svibnja, rekao je predsjednik Sportske zajednice grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat, koji je dolaskom na čelo iste ne samo konsolidirao funkcioniranje zajednice, već u velikoj mjeri prepoznao potrebe svojih sugrađana te tako jaskanski sport usmjerio na neke nove i bolje putove.

Da podsjetimo, novo vodstvo Sportske zajednice grada Jastrebarskog 2015. godine krenulo je u „spašavanje“ Zajednice, u čemu su kontinuiranim i upornim radom uspjeli. Uz kvalitetnu podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je prije dvije godine krenula s planskim ulaganjima u sportske objekte, kako bi isti zadovoljili minimalno one osnovne uvjete korištenja, ali i s većim ulaganjima koja podrazumijevaju rekonstrukciju ili gradnju objekata, odnosno sportskih igrališta. Tako će se, nakon izgradnje igrališta s umjetnom travom na Centrali, ulaganja u objekte NK-a Sveta Jana i MNK-a Slavetić te realizacije ovog projekta i u 2018. godini nastaviti sa ulaganjima u sportske objekte, jer je u gradskom proračunu osigurano još dodatnih 400 tisuća kuna za tu svrhu.
„Kontinuiranim i upornim radom stižu i dobri rezultati. Trudimo se realizirati projekte u suradnji s našim sportskim udrugama, ali i prema potrebama svih sugrađana. Slušamo želje, a prema mogućnostima ih i ispunjavamo. Slobodan sam reći da smo u kratkom roku puno toga napravili i to me čini zadovoljnim i sretnim, a prvenstveno i sama spoznaja da u tome imam veliku podršku i od samih članica i od Upravnog odbora, a i od gradonačelnika Zvonimira Novosela. Već ove godine planiramo nove poteze te se nadam se da ćemo u tome i uspjeti!“, odlučan je Šlat.

Nakon izgradnje prve faze ovog projekta, već sljedeće godine u planu je i druga faza koja obuhvaća izgradnju parkirališta, sanitarnog čvora, prostora i instalacija za osvježenje, hortikulturno uređenje i slično. Vrijednost ove faze projekta iznosi oko 320 tisuća kuna, a s obzirom na to da će se jaskanski fitness street workout park nalaziti na lokaciji uz Perivoj gdje već sada brojni rekreativci svakodnevno treniraju, ali i u neposrednoj blizini sportskog centra Vojarna kojeg koriste igrači Nogometnog kluba Vinogradar, kao i u blizini SC Centrala kojeg koriste igrači NK Jaska, Jastrebarsko će tako svojim sportašima pružiti još bolje i kvalitetnije uvjete za fizičke pripreme, a sugrađanima novi vid rekreativnog vježbanja u našem gradu.

„Ovim putem pohvaljujemo Sportsku zajednicu Grada Jastrebarskog zbog ovog projekta koji za cijelo područje grada Jastrebarskog, a posebno za donju Jasku i ovaj kvart, neizmjerno puno znači. Članovi mjesnog odbora zalagali su se da mladi dobe jedno moderno vježbalište za vježbanje i igru, a koje će im ujedno znatno doprinijeti fizičkom razvoju i zdravom načinu života. Neka bude sve više ovakvih kvalitetnih poteza, koje ćemo zajedno sa Gradom pokrenuti i poduprijeti!“, poručili su predstavnici mjesnog odbora gradske četvrti Donja Jaska, a koji su pridružili obilasku.

I.B.

TAGOVI | Sportska zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!