Podjela paketa za Uskrs

11.04.2020. Prema popisu Centra za socijalnu skrb volonteri Gradskog društva Crvenog križa podijelili su 243 paketa na području općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina, Žumberak i grada Jastrebarskog

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko od primjene mjera zaštite od širenja korona virusa  je na terenu sa svojim volonterima. Zaposlenice na projektu „Zaželi u Jastrebarskom“ obilaze i vode brigu o 64 korisnika te im dostavljaju sve potrebne namirnice i lijekove.  Organizirali smo i raspodjelu paketa za socijalno ugrožene stanovnike prema popisu Centra za socijalnu skrb na području općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina, Žumberak i na području grada Jastrebarskog. Ukupno je podijeljeno 243 paketa koji su sadržavali suhe namirnice i higijenu, a obišli smo 192 obitelji. Svakodnevno se dostavljaju korisnicima i lijekovi i namirnice te svježi kruh, sokovi i voda. Ukupno je, do sada, podijeljeno 365 komada svježeg kruha, 948 litara soka i 204 litre vode. Hvala tvrtkama Stanić beverages d.o.o., Jamnici plus d.o.o., DV Radost, Ugostiteljsko trgovački obrt Bravo te Pekarnici „Katarina“ na izdašnim donacijama i jer su prepoznale potrebe naših korisnika te rad i djelovanje Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

Nije to sve… Tjedni obilaska terena i dostave potrebnih namirnica naši volonteri su proveli u društvu dragih, veselih i raspjevanih vatrogasaca. Velika zahvala VZG Jastrebarskog te DVD-ovima Čabdin, Volavje, Gornja Reka, Črnilovac, Donje Izimje, Plešivica, Jastrebarsko, Sveta Jana, Donji Desinec, Gornji Desinec, Cvetković i Domagović. Hvala i VZO Krašić, Žumberak, Pisarovina i Klinča Sela jer su se uključili u distribuciju paketa.
Ekipi GDCK Jastrebarsko se priključilo 26 novih volontera koji su i prošli osnovnu edukaciju, a do 10.4.2020. su ukupno odradili 298 volonterskih sati. Pa dragi volonteri veliko vam hvala i zaslužili ste svaku pohvalu i riječ zahvale i ponosni smo što ste volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko. Smatramo da radeći nešto što vas ispunjava, činite dobro sebi, a ono što je još i važnije, time činite dobro i drugima.
Ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko želi svim građanima našega kraja sretan i blagoslovljen Uskrs te da i dalje budu odgovorni i da ostanu doma.

Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!