Pothvat vrijedan divljenja!

28.08.2020. Jaskanac Ivan Puškarić idejni začetnik pothvata, i njegovi prijatelji Marko Kos iz Zagreba i Marko Deša iz Krka, obišli su biciklima cijelu Hrvatsku u cilju podizanja svijesti o pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti i prikupljanja novčanih sredstava za udrugu Krijesnica

Ova trojica odvažnih mladića krenuli su 15. kolovoza iz Jastrebarskog na put dugačak 3100 kilometara u humanitarnu akciju "Pedalom za Krijesnice" s ciljem prikupljanja sredstava za udrugu Krijesnica koja već dvadeset godina pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima pružajući psihosocijalnu, pravnu i materijalnu pomoć.

Nakon 13 dana, u četvrtak 27. kolovoza ovi hrabri i vidno iscrpljeni biciklisti stigli su natrag u Jastrebarsko ispunjenog srca humanitarnim ciljem kojeg su si zacrtali. Svoje heroje, brojni  Jaskanci i Jaskanke dočekali su raširenih ruku, uz pjenušac, mažoretkinje i tamburaše. Između ostalih, na ovom velikom pothvatu, biciklistima je čestitao i gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, uručivši im ček kojim Grad Jastrebarsko dodjeljuje 10 tisuća kuna udruzi Krijesnica.

Time je do sada prikupljeno oko 60 tisuća kuna, a cilj je koji si je Puškarić zacrtao, a njegovi klupski prijatelji iz Tileček Team-a svesrdno podržali, je 100 tisuća kuna. Time se ovaj sportski klub koji okuplja entuzijaste i ljubitelje prirode koji se svakodnevno bave rekreativnim i natjecateljskim trčanjem, bicikliranjem, planinarenjem, i raznim drugim sportovima, premetnuo u pravi humanitarni kolektiv na ponos svome gradu. 

Iako je ova teška, ali lijepa avantura biciklima završila, projekt "Pedalom za Krijesnice - powered by TIA mobiteli" traje još do 15. rujna, te vas stoga pozivamo da u okviru svojih mogućnosti pomognete udruzi Krijesnica kako bi se ispunio cilj ovih hrabrih mladića koji su po velikim vrućinama i olujnim dalmatinskim neverama obišli Hrvatsku uz njezine granice kako bi podigli svijest ljudi o pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

U pratnji kombijem Sportske zajednice Jastrebarsko, cijelo vrijeme kao logistička podrška našim biciklistima bili su Tomislav Kolec i Dražen Buketa iz Virovitice koji su također svoj posao vrhunski odradili. Uz Sportsku zajednicu, treba za kraj spomenuti "TIA mobitele" glavnog sponzora ovog humanitarnog pothvata, te Grad Jastrebarsko koji je također financijski pomogao.

I.K.

TAGOVI | Ivan Puškarić | Tilček Team

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!