Proslava za pamćenje

25.08.2019. Velikim mimohodom, prigodnim govorima i čestitkama uzvanika, podjelom priznanja, te pjesmom i plesom, u perivoju dvorca Erdödy, u subotu 24. kolovoza svečano je obilježen 130. rođendan DVD-a Jastrebarsko

Za veliku obljetnicu svoga društva jaskanski vatrogasci pripremili su proslavu za pamćenje. Sve je započelo impozantnim mimohodom velikog broja vatrogasaca od Stossmayerovog trga do perivoja dvorca Erdödy, gdje je prijavak gradonačelniku Novoselu predao zapovjednik DVD-a Jastrebarsko Goran Batušić.

 U velikom šatoru održan je svečani dio proslave prigodnim govorima domaćina i njihovih uzvanika, među kojima je bio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je zaslužnim vatrogascima predao vatrogasne medalje, plamenice i zahvalnice.

 Ispod šatora okupio se doista veliki broj vatrogasaca iz cijelog jaskanskog kraja, ali i šire koji su došli svojim kolegama čestitati i uručiti im prigodne poklone za veliku obljetnicu njihovog društva. 

Uzbuđenje je bilo veliko, a predsjedniku društva Ivici Sikri osmijeh nije silazio s lica.

Nakon svečanog dijela započela je velika fešta kako se to i priliči za ovako važne prigode.

U večernjim satima u šatoru se okupio veliki broj Jaskanaca. Sve je podsjećalo na ona dobra stara vremena kada su se na jaskanskom Štrosu održavale vatrogasne zabave, i kada nije bilo obitelji da se barem jedan član nije došao veseliti s jaskanskim vatrogascima.

Za užarenu atmosferu pobrinuli su se najprije Desinečki tamburaši, a potom i Gospodari tambura. Sviralo se, pjevalo i plesalo do dugo u noć. Bila je to zaista fešta koju će Jaskanci dugo pamtiti.

Ivica Krčelić

TAGOVI | DVD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!