Puhači iz Stankova na karnevalu Nici

02.03.2016. Puhački orkestar DVD-a Stankovo nastupio je prošlog vikenda na karnevalu u Nici, u Francuskoj, zajedno s Pulskim mažoretkinjama, a to se ponovno pokazalo kao dobitna kombinacija

Nastupili su zadnjega dana karnevala, u dva navrata te predvodili završnu povorku odmah iza lutaka kralja i kraljice, atrakcije karnevala, visokih gotovo 20 metara.
Naime, povijest karnevala seže daleko u prošlost, točnije u 1294. godinu, a danas je to najveći karneval u Europi te 3. na svijetu. Podatak da je u 15 dana koliko traje karneval prodano preko 143 tisuće sjedećih karata, te oko 400 tisuća ljudi sveukupno prisustvovalo toj manifestaciji, govori sasvim dosta. Uz parade klasičnih maski, poznat je i po paradi cvijeća kada sudionici predstave prava mala cvjetna remek-djela, kao i paradi svjetla.

Osim Nice, orkestar je zajedno sa Pulskim mažoretkinjama nastupio i dan kasnije u Bormes les mimosas, malom mjestu na Azurnoj obali gdje su sudjelovali, odnosno opet predvodili povorku na njihovom karnelu. Skulpture od cvijeća jednostavno oduzimaju dah, a sve slike od ove turneje mogu se pogledat na facebook profilu Puhačkog orkestra DVD-a Stankovo.
P.O.S.

TAGOVI | DVD Stankovo

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!