Sigurnost naših sugrađana na prvom mjestu

12.01.2021. Jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, njegov zamjenik Stipe Bučar i gradski vijećnik Milan Frkonja obišli su danas u Svetoj Jani kuće stradale u potresu

Pored crkve sv. Ane koja je pretrpjela velika oštećenja u potresu krajem prošle godine, u isto vrijeme jako su oštećena i tri stambena objekta, i to obitelji Jambrović, Jagodić i Mlinarić.  Nakon sastanka s predstavnicima Mjesnog odbora Sveta Jana kojem je prisustvovala i gospođa Jambrović, gradonačelnik Novosel, zajedno sa Stipom Bučarom i gradskim vijećnikom Milanom Frkonjom ponovno je danas obišao stradale objekte. 

 Obitelji Jambrović iz Drage Svetojanske čija je kuća nakon potresa neuporabljiva za stanovanje Grad Jastrebarsko je odmah je ponudio nekoliko privremenih rješenja, a jedno od njih je kuća s gospodarskim objektima u Gornjoj Reki. Kuća je odmah spremna za useljenje, vrlo je prostrana i grijana te je kao takva kvalitetno rješenje za privremeno zbrinjavanje obitelji Jambrović, naročito u ovo zimsko doba. U suradnji s upravom DVD-a Jastrebarsko ponuđeno je i drugo rješenje, smještaj u apartmanu njihovog vatrogasnog doma. Ništa od toga Jambrovići nisu prihvatili jer ne žele napustiti kuću kojoj prijeti opasnost od urušavanja, te inzistiraju na postavljanju kontejnera za privremeni smještaj.

Obzirom da Grad Jastrebarsko ne posjeduje kontejner u svom vlasništvu, niti trenutno ne može pribaviti raspoloživi kontejner koji bi zadovoljio normalne uvjete stanovanja, gospođa Jambrović, upoznata je sa činjenicom da se, zbog nastale situacije s potresom i velike potražnje, kontejner čeka i više od mjesec dana. 

-Želim ipak vjerovati da će obitelj Jambrović privremeno prihvatiti jedno od ponuđenih rješenja za smještaj dok ne uspijemo nabaviti kontejner koji će zadovoljiti normalne uvjete za stanovanje. Čekamo projektne zadatke i stručno mišljenje statičara kako bi mogli krenuti u obnovu stradalih objekata obitelji Jambrović, Jagodić i Mlinarić, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.
Nećemo zaboraviti niti ljude na Baniji koji su doživjeli strašnu katastrofu. Nastojat ću da u najskorije vrijeme Grad Jastrebarsko obnovi ili sagradi kuću za jednu stradalu obitelj kako bi i na ovaj način dali svoj doprinos obnovi Banije nakon potresa, rekao nam je gradonačelnik Novosel.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!