Sjajan koncert jaskanskih puhačkih orkestara

13.01.2019. Protekli petak 11. siječnja u Jastrebarskom je održan jedan od najboljih do sada koncert vatrogasnih puhačkih orkestara s područja našega grada


Rijetkost je u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire, da u jednom malom gradu kao što je Jastrebarsko djeluje toliki broj puhačkih orkestara, i to zavidne kvalitete.

 A da ne treba brinuti za budućnost pokazao je tradicionalni Novogodišnji koncert puhačkih orkestara u organizaciji Vatrogasne zajednice Jastrebarsko, održan protekli petak u Domu kulture gdje je nastupilo čak osam orkestara, četiri podmladka i isto toliko odraslih.

Nastup mladih glazbenika pokazao je da nema bojazni za budućnost limene glazbe u našem gradu, Prvi su nastupili oni najmlađi iz Gornjeg Desinca, a potom Plešivice, Domagovića i Stankova. Njihovi voditelji su profesori Drago i Mario Fabijanić, te Goran Jurković. Vidljivo je da se puhački orkestri i Glazbena škola Jastrebarsko sjajno nadopunjuju. 

Nakon onih najmlađih, publiku u dvorani oduševili su i odrasli koji su izvedbama poznatih kompozicija pokazali zavidnu kvalitetu muziciranja. Prvi su nastupili puhači iz Cvetkovića, potom oni iz Domagovića, Petrovine, i na kraju Gornjeg Desinca.

I dok su Cvetkovčanci pokazali svoju standardnu kvalitetu pod vodstvom iskusnog Dragutina Fabijanića, puhački orkestri Domagovića, Petrovine i Gornjeg Desinca pod vodstvom mladih dirigenata, profesora Maria i Krešimira Fabijanića, te Miroslava Poljančića, pokazali su novi polet i odlične izvedbe. Teško je izdvojiti bilo koga jer su sva tri ova orkestra odlično svirala. 

Treba ipak pohvaliti sjajnog mladog, i mogli bismo reći rođenog dirigenta Krešimira Fabijanić, koji je ostvario izvanrednu sinergiju sa svojim glazbenicima, članovima puhačkog orkestra DVD-a Petrovina.  Odlično je uvježban i orkestar iz Domagovića pod vodstvom Maria Fabijanića, u koji se nakon dugo, dugo godina kao glazbenik vratio njegov dojučerašnji dirigent Petar Fabijanić, virtuoz na klarinetu. 

 I na kraju treba reći da se i orkestar iz Gornjeg Desinca pod vodstvom Miroslava Poljančića, ozbiljno priprema za ovogodišnju veliku, stotu obljetnicu puhačkog orkestra koja će se obilježiti u lipnju mjesecu. 

Na kraju koncerta svima je zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Jastrebarsko Željko Popović, koji je zajedno s zapovjednikom Zajednice Vedranom Boričevičem uručio posebnu plaketu Petru Fabijaniću koji je preko četrdeset godina marljivo radio kao voditelj nekoliko puhačkih orkestara i dao nemjerljiv doprinos razvoju limene glazbe u našem gradu.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Vatrogasna zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!