Sjajni mladi jaskanski glazbenici

16.11.2020. U Glazbenoj školi Jastrebarsko održano je u četvrtak, 12. studenoga Županijsko natjecanje komornih sastava na kojem su mladi jaskanski glazbenici ostvarili sjajan plasmanOvogodišnje, 58. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe odvijalo se u četiri grada, među kojima je bilo i Jastrebarsko, gdje su se mladi glazbenici natjecali za plasman na Državno natjecanje. U Glazbenoj školi Jastrebarsko održano je županijsko natjecanje malih komornih sastava, uglavnom iz glazbenih škola sjeverozapadne Hrvatske, Zagreba i Karlovca na kojem su nastupili i učenici naše škole u kategoriji duo violine, Paula Golub i Helena Antičević, te kvartet saksofona u sastavu Veronika Hodak, Ena Jurković, Karla Kišan i Mihael Kufrin. Njihovi mentori su Lucija Stanojević i Goran Jurković.

Nastupili su i bivši učenici jaskanske škole, Oren Severinac i Iskra Makarun u kategoriji duo klavir, koji od ove godine polaze glazbenu školu "Pavao Markovac" u Zagrebu, a mentor im je Ivan Varošanac. Sjajnim svirkama svi oni osvojili su prva mjesta i ostvarili plasman na Državno natjecanje koje će se početkom prosinca također održati u jaskanskoj glazbenoj školi.
Natjecanje je održano u skladu s epidemiološkom situacijom, a tako će biti i za vrijeme Državnog natjecanja od 2. do 5. prosinca, rekao nam je ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko Dragutin Fabijanić, koji je iznimno ponosan na svoje učenike i profesore koji su i u ovo teško vrijeme pandemije koronavirusa uspjeli zadržati visoki nivo glazbenog obrazovanja po kojemu je naša škola već duže vrijeme poznata.

I.k.

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!