Uskrs u Jaski s mladim umjetnicima

24.03.2021. Turistička zajednica u suradnji s Gradom Jastrebarsko i mladim jaskanskim studentima Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uredili su Jasku povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa

Kreativni studenti su oslikali pisanice s motivima Jaske, motivima Uskrsa uz svoj umjetnički potpis i artističkim viđenjima navedenih tema, pod mentorstvom profesorice Ivane Strmečki Vučina. Posjetitelji i građani tako će imati priliku uživati u umjetničkim pisanica koje su postavljene po gradu. Pisanice su postavljene na zelenim gradskim površinama na kružnim tokovima, uz nogostup hotela Princess, u perivoju dvorca Erdődy te na glavnom gradskom trgu. Karla Ban, Luka Domladovac, Lea Ješovnik, Dorian Horvatić i Adela Mesić su oslikali pisanice te svojim djelima oplemenili javne površine našeg grada.

Pet oslikanih pisanica će činiti izložbu na otvorenom ovih mladih umjetnika, a pritom i učiniti naš grad ljepšim povodom Uskrsa. Uz pisanice na prostoru glavnog gradskog trga, perivoja i uz smještajni objekt Princess pokraj pisanica nalazi se i interpretacijska ploča.

Popis umjetnika s pripadajućom lokacijom:
autorica: Adela Mesić, lokacija: Perivoj dvorca Erdődy
autorica:Karla Ban, lokacija: Kružni tok na obilaznici
autor: Luka Domladovac, lokacija: Kružni tok Trešnjevka
autorica: Lea Ješovnik, lokacija: uz smještajni objekt Hotel Princess
autor:Dorian Horvatić, lokacija: Strossmayerov trg

Pisanice će biti postavljene sve do 14. travnja 2021. godine.
Osim toga, posebno je uređen naš glavni gradski trg povodom Uskrsa.
Postava oslikanih pisanica uvertira je za izložbu koju jaskanski umjetnici pripremaju u Gradskom muzeju, a planirano otvorenje izložbe je u jeseni 2021. godine.

Petra Masnec

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!