Uspješna smotra folklora

09.04.2019. U nedjelju, 7. travnja u Jastrebarskom je održana smotra folklora kulturno-umjetničkih društava jaskanskog kraja

Puno lijepih pjesama i zanimljivih plesnih koreografija glavna su karakteristika smotre folklornih skupina jaskanskog kraja koja su se natjecale za odlazak na Županijsku smotru.

Program je bio podijeljen na izvedbe izvornog i koreografiranog folklora, U kategoriji izvornog folklora nastupile su tri folklorne skupine, i to Glazbeno folklorna sekcija Udruge umirovljenika Jastrebarsko, Kud Desinec i KUD Magdalena iz Donje Kupčine. 

Prosudbenoj komisiji najviše su se dopala izvedba folklorne skupine KUD-a Desinec koja se plasirala na Županijsku smotru.

Dio smotre koreografiranog folklora počeo je prekrasnom izvedbom KUD-a Sveta Jana plesovima i pjesmama Međimurja.

Nakon Svetojanaca publici su se predstavili i članovi KUD-a Magdalena iz Donje Kupčine. Po ocjeni prosudbene komisije na Županijsku smotru koreografiranog folklora plasirao se KUD Magdalena iz Donje Kupčine. 

 Uvertira ovoj smotri bio je nastup dječjih folklornih skupina koje su pokazale da ne treba brinuti o očuvanju tradicijske kulture  jaskanskog kraja. Mali folkloraši iz Desinca, Svete Jane, Bratine, Kupinca, Klinča Sela, Donje Kupčine i Slavetića bit će pravi nasljednici svojih starijih kolega.

Na županijsku smotru plasirale su se dvije dječje skupine, i to KUD Seljačka sloga Kupinec i KUD Lipa Slavetić.

Ivica Krčelić

TAGOVI | ZKUU Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!