Zoran Milanović otvorio Jaskanske vinske svečanosti

07.09.2012. U velikom šatoru na jaskanskom sajmištu hrvatski premijer Zoran Milanović sinoć je otvorio ovogodišnje Jaskanske vinske svečanosti

Već tradicionalno Jaskanske vinske svečanosti započinju velikom povorkom Kulturno umjetničkih društava, puhačkog orkestra i mažoretkinja od Strossmayerovog trga do sajmišta.

U svečanoj povorci ove je godine sudjelovao veliki broj članova jaskanskih KUD-ova, Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Jastrebarsko, Svetojanske i Klinčaselske mažoretkinje, te članovi Društva kuburaša iz Okića.

U 19 sati u velikom šatoru na jaskanskom sajmištu okupio se ove godine zaista veliki broj posjetitelja, gostiju ali i pola hrvatske Vlade, na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem. Naime ovogodišnje Vinske svečanosti održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Prvi se okupljenima  obratio jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je u svom pozdravnom govoru među ostalim rekao: 

-Danas smo ovdje da proslavimo trud naših vrijednih vinogradara. Njihov cjelogodišnji težak i naporan rad u borbi za njegovo veličanstvo – grozd – iz kojeg će, siguran sam, i ove godine poteći vrhunsko vino. Jaska je mjesto ugodnog života, vrijednih i poštenih ljudi. Jaska je gradić koji nudi više od prosjeka. Još uvijek imamo očuvan okoliš, prekrasne brege, vodu. Jedini naš posao je da to čuvamo, da time odgovorno upravljamo i da budemo uvijek dostupni građanima. Ponosan na sve Vas, sretan zbog onog što imamo, želim Vam iskrenu dobrodošlicu u Jastrebarsko. Ponesite sa sobom samo lijepe uspomene, uvijek se rado vratite ovdje, kazao je Zvonimir Novosel. 

Gostima i posjetiteljima obratio se potom i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, istakavši kako županija puno pomaže razvoj vinogradarstva i vinarstva. Kožić je izrazio uvjerenje kako će plešivački, ali i ostali vinari naše županije spremno dočekati ulazak Hrvatske u Europsku uniju. 

Na kraju se prisutnima obratio i premijer Milanović koji je pohvalio ovogodišnji program Jaskanskih vinskih svečanosti kazavši:

-Šest godina sam gost ove manifestacije, jer je to manifestacija druženja i dobrog duha. Naš zadatak je svima vama, vrijednim vinarima, omogućiti pristup stranom tržištu. Vinarstvo svakim danom postaje sve važniji posao, od kojeg ovaj kraj može dobro živjeti, a s obzirom na to da će kriza trajati, mi već sad vidimo da oni koji pametno rade i ulažu, u krizi velikih problema nemaju. Svima želim dobar provod, zabavite se, kazao je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović.

Svečanosti su nazočili i potpredsjednici Vlade, Milanka Opačić i Branko Grčić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, te gradonačelnik grada-partnera ovogodišnjih svečanosti, grada Senja, Darko Nekić.

Gradonačelnik Novosel poveo je potom uzvanike u kratak obilazak obrtničko-turističke izložbe i vinara koji ove godine predstavljaju svoje proizvode u sklopu Vinskih svečanosti. Tom prilikom župan Kožić pohvalio je izgled šatora i štandove izlagača, a posebne komplimente podijelio je  djevojkama u tradicionalnim nošnjama koje predstavljaju dobar vinski duh svečanosti.

 Program su svojim nastupom upotpunili, Zoran Pavković Pavac, balerine Baletnog studia Jastrebarsko te članice ženske klape Senjkine iz grada-partnera Senja.

U naredna tri dana sve ljubitelje dobrog ića i pića očekuje dobar provod u velikom šatoru na jaskanskom sajmištu uz glazbu poznatih tamburaških sastava, a u nedjelju, polsjednjeg dana Vinskih svečanosti nastupa Dražen Zečić.

TAGOVI | Jaskanske vinske svečanosti | Zoran Milanović | Zvonimir Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!